Bättre hälsa för barn och unga

När har du ångrat ett träningspass?

 Varför?

Första projekt som startades var ”Bättre hälsa för unga romer”. Detta projekt startades 2014 i samband med stor efterfrågan utav romska föräldrar som hade oro kring sitt barns fysiska hälsa. De oroade sig för sina barns hälsa som med upprepande näringsintag samt gamla rutiner i modern tid påvisade övervikt och mycket stillasittande. Romer har tidigare alltid varit ett vandrande folkslag och därav har födan varit väldigt kaloririk. En föda som kombinerats ihop längst vägarna de vandrat. Idag har en hel del haft förmån att slå sig till ro men många vanor finns kvar. Men föreningen riktar sig nu till alla människor då det är ett samhällsproblem och inte ett problem som alltid hänger ihop med olika kulturskillnad. Tekniken utvecklas och vi kan lätt få hundratals kalorier levererade till våran dörr. Den billigaste maten är inte alltid den nyttigaste och vill du träna på gym så kostar detta 1-4 tusen kronor om året. Många föräldrar har inte ekonomi, kreativitet eller tid att kunna hjälpa sina barn vilket leder till skuldkänslor som i sin tur bidrar till negativa cirklar.

Hur?
Genom att få tillgång till idrottstimmar där de i mindre grupp får röra på sig samtidigt som de är omringade av vuxna de kan lita på och som stöttar och pushar så ökar deras mentala styrka, de får känna att det finns många vuxna som bryr sig om dem vilket i sin tur leder till nya aktiva intressen som kan ge långsiktig stabil hälsa. Barnen och de unga får testa på olika sporter samt ut på promenader med de vuxna i naturen och lära sig ett och annat längst turen.

 

Du som bor på Adolfsberg och är i åldern 7-20 år är hjärtligt välkommen att vara med. Det är gratis och föräldrar är väldigt välkomna att delta. 

Vi har aktiviteter tisdagar och torsdagar, klockan 15.00-18.00. På Fredagar är vi just nu i vittras gymnastiksal klockan 15.00-18.00

Tele: 0729-16 16 83

VÄLKOMNA

Share Button