BÄTTRE HÄLSA FÖR BARN OCH UNGA

Ivan Kuzhicov

 Varför?

Första projekt som startades var ”Bättre hälsa för unga romer”. Detta projekt startades 2014 i samband med stor efterfrågan utav romska föräldrar som hade oro kring sitt barns fysiska hälsa. Romer har tidigare alltid varit ett vandrande folkslag och där med har födan varit kaloririk. Idag har en hel del haft förmån att slå sig till ro men många vanor finns kvar. Föreningen riktade sig tidigare endast in sig på romer men nu till alla boende i området Adolfsberg då det är ett samhällsproblem och inte ett problem som alltid hänger ihop med en viss kultur. Tekniken utvecklas och vi kan lätt få hundratals kalorier levererade till våran dörr. Den billigaste maten är inte alltid den nyttigaste. Många föräldrar har inte ekonomi, kreativitet eller tid att kunna hjälpa sina barn vilket leder till skuldkänslor.

Hur?
Genom att få tillgång till idrottstimmar där de i mindre grupp får röra på sig samtidigt som de är omringade av vuxna de kan lita så ökar deras mentala styrka och hjälper deras självförtroende att växa. Barnen och de unga får testa på olika sporter och lära känna andra i samma område.

 

Du som bor på Adolfsberg och är i åldern 7-20 år är hjärtligt välkommen att vara med. Det är gratis och föräldrar är väldigt välkomna att delta. 

Vi har aktiviteter tisdagar och torsdagar, klockan 15.00-18.00. På Fredagar är vi just nu i vittras gymnastiksal klockan 15.00-18.00

Tele: 0729-16 16 83

VÄLKOMNA

Share Button